Toppmodern vallatrailer redo att rulla ut på världscupen

I samband med Sverigepremiären i skidskytte lämnades nycklarna över till en helt ny, toppmodern vallatrailer till svenska skidskytteförbundet där hållbarhet, arbetsmiljö och prestation har varit i fokus. Nu har det svenska vallateamet bästa tänkbara förutsättningar att leverera snabba skidor i många år framöver.

Under den gångna helgen inleddes tävlingssäsongen med Sverigepremiären på Idre Fjäll. Utöver de aktiva så var även det svenska vallateamet på plats för att förbereda sig för världscupsäsongen – i år i en helt ny och toppmodern vallatrailer.

- Med denna nya vallatrailer kommer vi fortsatt kunna leverera skidor i världsklass, men vi får även bättre möjligheter att höja vår lägstanivå, säger Kent Norell, vallachef på Svenska Skidskytteförbundet.

Den drygt 80kvm stora vallatrailern rymmer hundratals skidor, 5 arbetsbänkar och ett ventilationssystem i världsklass som säkerställer en trygg och stimulerande arbetsmiljö. I den nya vallatrailern finns även plats för personalen att återhämta sig, byta om och ta en fika – en förutsättning för att orka med det krävande jobbet.

- Vi har redan nu fått väldigt positiv respons på vår nya arbetsplats och vi ser hur de andra nationerna sneglar avundsjukt. Det gör såklart att vi sträcker lite extra på oss, avslutar Kent.

Nu väntar en lång vinter präglad med resor, testning och vallning och det svenska vallateamet gör det utifrån bästa tänkbara arbetsmiljö.

Foto: Alexander Neimert/Fjällfoto

Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB